Bloggarkiv February 2009

Kommentar: 
Store norske leksikon legger hele leksikonet gratis på nett . Ikke bare det, de gjør det nå også mulig for brukerne å redigere innholdet, etter mal fra Wikipedia. Alt som publiseres skal også legges ut med fri lisens. Forhåpentligvis et godt supplement til norsk wikipedia, kanskje spesielt i skolen?
Kommentar: 
For en stund siden kjøpte vi oss en ny og fin digital tavle til kontorlandskapet vårt her i Trondheim, men så langt har den stort sett vært avslått og ”svart”. Det er sikkert mange som har samme erfaring: man får demonstrert noe som ser utrolig flott ut av entusiastiske selgere og lar seg friste. Vel hjemme på kontoret/i klasserommet noen uker eller måneder senere (når man endelig har fått på plass tavla) husker man ikke lenger helt hva som var de overbevisende argumentene for å kjøpe den. Foto: Dryden1 av crol373 . Tilgjengelig under CC BY 2.0 Lisens.
Kommentar: 
Hvordan skal en IKT-tjeneste i utdanningsektoren kunne finne ut hvor sikker den må være på at en person er den han/hun utgir seg for før den slipper denne personen inn? Hvilke kriterier skal en se etter og hva er "sikkert nok"?
Kommentar: 
Ifølge rammeplan for barnehagens innhold og oppgaver , bør barna i barnehagen få oppleve at digitale verktøy kan være en kilde til lek, kommunikasjon og til innhenting av kunnskap. På Utdanningskonferansen.no var det (blant annet) fokus på hvilke erfaringer barnehager har gjort seg når det kommer…
Kommentar: 
Heldigvis er ikke krisen som pågår hos Nord-Trøndelag fylkeskommune fullt så dramatisk, men det de nå opplever er noe av det mest krevende og slitsomme en IT-avdeling kan oppleve. Alle klienter og størsteparten av tjenerne til NTFK ble slått ut virus sist uke og de er ennå ikke tilbake på føttene igjen. Informasjon fra fylket legges fortløpende ut på bloggen som er opprettet . På meg, som bare står utenfor og ser inn, virker det som om fylket har håndtert krisen rimelig bra. I en slik situajon vil aldri alt gå perfekt, men det virker det som de har unngått de store fellene det er lett å falle i og håndtert dette på en god måte. Om organisasjonen har en kriseplan bør denne følges, om ikke så må en bare gjøre det beste ut av det. Et eksempel på noen steg en kan vurdere er:
Subscribe to